External sales engineer (Account manager)

Wil jij een zelfstandige functie binnen een dynamisch team? Ben je goed in adviseren en gek van techniek? Dan zijn we op zoek naar jou!

Als external sales engineer zul je selectief en structureel installateurs, adviseurs en (potentiële) eindgebruikers benaderen met informatie over het Carrier leveringsprogramma gericht op duurzame verwarmings-en koelingsvraagstukken. Alsmede vervul je de daarmee gepaard gaande ondersteunende en adviserende activiteiten, zodanig dat Carrier een voorkeurspositie verwerft in dit segment als leverancier van airconditioningsproducten.

Jouw belangrijkste taken en verantwoordelijkheden:

 1. Je treedt op als relatiebeheerder van een specifieke groep klanten; je geeft ondersteuning zowel wat betreft technische als administratieve zaken.
 2. Je bent verantwoordelijk voor het behalen van de volgens plan gestelde targets op verkoop(orders) in hoogte en gecalculeerde marge gesplitst per groep. Je verzorgt en analyseert de rapporten en levert maandelijks de juiste forecast (incl. projectenoverzicht).
 3. Je brengt relaties met (nieuwe) klanten tot stand en onderhoudt deze.
 4. Je werkt samen met de binnendienst en behandelt de verzoeken van (potentiële) klanten met betrekking tot Carrier apparatuur, je onderhandelt indien nodig over de prijs, stelt offertes op en draagt zorg voor de follow-up.
 5. Je stelt in samenwerking met je manager een prospectieplan op om ons klantenbestand en onze naamsbekendheid bij grote en middelgrote installateurs te vergroten.
 6. Je blijft op de hoogte van technische ontwikkelingen door het volgen van trainingen en het lezen van interne documentatie of overleg met de betreffende Product Specialist.
 7. Je stemt vragen en problemen van klanten af met interne verantwoordelijken en zorgt voor de follow-up.
 8. Je bent technisch en commercieel verantwoordelijk voor de juiste uitvoering van apparatuur, selectie en offerte.
 9. Je evalueert, interpreteert en adviseert de Carrier apparatuur met betrekking tot bestek aanvragen.

Wie zoeken wij?

 • Je hebt een technisch/commerciële achtergrond of feeling en je beschikt idealiter over een bachelorsdiploma (HVAC, elektromechanica, …) of gelijkwaardig door ervaring.
 • Je hebt kennis van beheer cliënt databestanden.
 • Je hebt kennis van Ms-Office.
 • Je moedertaal is Nederlands en je verstaat Frans en Engels.
 • Je hebt een sterk luisterend vermogen, je hebt een adviserende instelling, je bent technisch en werkt gestructureerd.

Wat bieden wij jou?

 • Een uitdagende zelfstandige functie binnen een dynamisch team. Waarbij je grotendeels vanuit huis vertrekt met een door ons volledig ingerichte thuiswerkplek.
 • De juiste middelen om je werk goed uit te kunnen voeren, zoals een laptop, mobiele telefoon en bedrijfswagen.
 • Naast de 20 wettelijke betaalde vakantiedagen per kalenderjaar, kennen we 12 ADV dagen per jaar.
 • Bij deze functie hoort een bonusregeling. Daarnaast is er sprake van een groepsverzekering en maaltijdvergoeding.

Doe mee en maak het verschil. Solliciteer nu!

Uw sollicitatie wordt strikt vertrouwelijk behandeld, in overeenstemming met de wet op de bescherming van de persoonlijke levenssfeer.

  Contactvoorkeur

  Telefoon

  Whatsapp

  E-mailadres

  CV bijvoegen

  Ik ga akkoord met de privacy voorwaarden*