Key Accountmanager Industry

Het selectief en structureel benaderen van (potentiële) eindgebruikers, adviseurs en contractors, specifiek in het segment industrie en datacenters met informatie over het Carrier leveringsprogramma gericht op duurzame verwamings- en koelingvraagstukken. Alsmede de daarmee gepaard gaande ondersteunende en adviserende activiteiten, zodanig dat Carrier een voorkeurspositie verwerft als leverancier van airconditioningsproducten. 

Het begeleiden en sturing geven aan de Inside Sales Engineer met speciale competentie, zodanig dat optimale verkoopresultaten, marktpositionering en groei bereikt wordt. 

Plaats in organisatie: Verkooporganisatie Carrier Airconditioning Nederland 

Verantwoordelijkheden en bevoegdheden 

 1. Het opstellen van een verkoopplan na afstemming met de Sales manager. Zorgdragen voor een succesvolle uitvoering van het jaarplan met daarin helder omschreven doelstellingen, urgente jaarthema’s en mijlpalen (evaluatiemomenten) waaruit de continuïteit en verbetering van de dienstverlening van Carrier blijkt. 
 2. Je werkt nauw samen met de Key Accountmanagers van de Business Solution Group binnen EMEA, met name uit de segmenten industrie en datacenters.
 3. Verantwoordelijk voor het behalen van de volgens plan gestelde targets op verkoop(orders) in hoogte en gecalculeerde marge gesplitst per groep. Het verzorgen (en analyseren) van rapportages: het maandelijks verzorgen en aanleveren van de juiste forecast per maand (incl. projectenoverzicht) en de juiste rapportages met ken- en stuurgetallen waaruit de financiële performance van de afdeling blijkt.
 4. Relaties met (nieuwe) klanten tot stand brengen en onderhouden. Het afstemmen van contracten en verkoopcondities om de continuïteit van de relatie te behouden.
 5. De markt van grotere apparatuur en HVAC systemen analyseren, trends signaleren en dit omzetten naar verkoopmogelijkheden.
 6. Doet, gegeven de jaarlijkse verkoopdoelstellingen van de onderneming, voorstellen ten aanzien prijsstelling en marge voor zijn salesteam en draagt, na goedkeuring door het management, zorg voor realisatie.
 7. Een bijdrage leveren aan het verkoopbeleid van de totale verkoopafdeling. Is betrokken bij de opzet/uitvoering van marketingactiviteiten en onderhoudt representatieve contacten. Signaleert trends en ontwikkelingen.
 8. ISO management: het omarmen van de Carrier ISO methodiek en streven en werken aan mean en lean processen. Het bespreken van te nemen maatregelen met het doel veranderingen en verbeteringen te realiseren met als doel de klantwensen keer op keer te overtreffen.
 9. EH&S en compliance: handelen overeenkomst richtlijnen Carrier.

Sociale interactie: 

Opleiding, kennis en ervaring: 

Vereist: HBO werk- en denkniveau op technisch gebied met commercieel-economische affiniteit, opleiding in HVAC. Minimaal 5 jaar technische en commerciële ervaring in een soortgelijke functie. Kennis van en ervaring met het segment industrie en datacenters, kennis van verkooptechnieken en verkoopstrategieën, kennis van de markt en de ontwikkelingen daarbinnen met name subsidie mogelijkheden. Kennis van de Carrier apparatuur, kennis van cliënt data system en kennis van MS-Office. Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal. 

Bevoegdheden:

Volgens de Carrier approval matrix.

Competenties:

 • Technisch inzicht 
 • Communicatieve vaardigheden
 • Analytisch / cijfermatig
 • Klantgericht
 • Resultaatgericht
 • Onderhandelaar
 • Marketing vaardigheden
 • Motiverend
 • Doorzettingsvermogen
 • Stressbestendig
 • Flexibel
 • Empathisch / teamgericht
 • Strategisch denken

Sollicitatie:

Uw sollicitatie wordt strikt vertrouwelijk behandeld, in overeenstemming met de wet op de bescherming van de persoonlijke levenssfeer.

  Contactvoorkeur

  Telefoon
  Whatsapp
  E-mailadres

  CV bijvoegen

  Ik ga akkoord met de privacy voorwaarden*