Monitoring & Support engineer

Afstand Monitoring en Support wordt steeds meer een speerpunt in onze serviceverlening. Door middel van het monitoringsysteem kunnen onze techneuten en klanten 24/7 inloggen om de status van de machines te bekijken en zijn we in staat om snel te reageren indien er actie noodzakelijk is. Verder kunnen service bezoeken veel efficiënter worden ingepland op de juiste tijd en indien nodig met de benodigde onderdelen.

Klanten zonder afstand monitoring kunnen ons per mail of telefonisch benaderen voor technische informatie over de producten.

Wil jij volop met klanten en techniek bezig zijn zonder vuile handen? Lees nu verder!  Voor onze afdeling Technical Support in Utrecht zoeken wij een Monitoring & Support engineer.

Als Monitoring & Support engineer maak je deel uit van de afdeling Technical Support. Deze afdeling bestaat uit 9 personen die collega`s van verkoop en service en onze klanten in de Benelux op diverse manieren voorzien van technische informatie over onze producten. Jij bent betrokken bij de afstandsmonitoring van koel- en verwarmingsinstallaties via ons monitoringsysteem. Voor de monitoring wordt er gebruik gemaakt van onze geavanceerde BluEdge Digital en i-Vu beheersystemen waarmee je met behulp van Webbrowsers de installaties in Nederland op afstand kunnen controleren. Verder beantwoord je vragen van klanten en stuur je hen de benodigde informatie.

Jouw belangrijkste taken en verantwoordelijkheden:

 1. Je werkt op de afdeling Technical Support op ons kantoor in Utrecht, in nauwe samenwerking met je collega`s van afdeling Technical Support en onze buitendienst technici.
 2. Je verwerkt binnenkomende alarmmeldingen volgens de gemaakte afspraken.
 3. Je geeft telefonisch, per email of chat technische ondersteuning aan klanten, technici en collega`s van afdeling verkoop op het gebied van de werking van Carrier en Ciat apparatuur.
 4. Je verzorgt de opzet en configuratie van periodieke monitoringrapportages aan onze klanten.
 5. Je verzorgt in samenwerking met de service uitvoering en de collega`s in Frankrijk (Engelstalig) de mutaties in het monitoringsysteem.
 6. Je verzorgt documentatie, handleidingen en instructies voor technici en klanten m.b.t. de regelsystemen en de monitoring.

Kortom: een zelfstandige baan met veel afwisseling en techniek!

Voor deze functie zijn we op zoek naar een kandidaat die (grotendeels) voldoet aan de volgende wensen:

 • Je hebt belangstelling voor techniek, een technische opleiding of ervaring.
 • Je kan goed overweg met computers.
 • Je hebt ervaring met of interesse in automatiseringssystemen.
 • Je hebt goede communicatieve vaardigheden zowel mondeling als schriftelijk i.v.m. de veelvuldige contacten. De beheersing van de Nederlandse taal moet goed zijn, Engels redelijk en als je ook wat Frans spreekt is dat handig.

Ook als je niet volledig aan de eisen voldoet maar bereid bent om je verder te ontwikkelen door het volgen van interne en externe opleidingen dan ben je welkom om te reageren. Binnen Carrier en CIAT HVAC hebben we een uitgebreid trainingsprogramma voor nieuwe medewerkers en het volgen van externe trainingen en opleidingen behoort tot de mogelijkheden.

Wat bieden we jou?

 • Een uitdagende zelfstandige functie binnen een dynamisch team.
 • Op fulltime basis 26 vakantiedagen, 6.5 ADV dagen en 4 roostervrije dagen.
 • De juiste middelen om je werk goed uit te kunnen voeren, zoals een laptop.
 • We kennen een goede pensioenregeling en daarnaast diverse andere regelingen, zoals bijvoorbeeld een riant sportbudget, ruime reiskostenvergoeding en een fietsregeling.
 • Na de inwerkperiode is het mogelijk om gedeeltelijk vanuit huis te werken. We zullen je dan voorzien van een volledig ingerichte thuiswerkplek.

Als dit allemaal bij jou past, solliciteer dan meteen voor een super baan!

Neem voor meer informatie contact op

  Contactvoorkeur

  Telefoon

  Whatsapp

  E-mailadres

  CV bijvoegen

  Ik ga akkoord met de privacy voorwaarden*