Technical Support Engineer

Wil je volop met techniek bezig zijn zonder vuile handen? Voor onze afdeling Technical Support in Utrecht zoeken wij een Technical Support engineer.

Als Technical Support engineer maak je deel uit van de afdeling Technical Support. Deze afdeling bestaat uit 9 personen die collega`s van verkoop en service en onze klanten in de Benelux op diverse manieren voorzien van technische informatie over onze producten. Je rapporteert aan de Team Leader Technical Support.

De functie:

In jouw functie ben je verantwoordelijk voor de technische ondersteuning van collega`s en klanten met betrekking tot de bediening, werking en applicatie van de door ons geleverde koel- en verwarmingssystemen.

 • Je werkt op de afdeling Technical Support op ons kantoor in Utrecht, in nauwe samenwerking met je collega`s van afdeling Technical Support en onze buitendienst technici.
 • Je geeft telefonisch, per email of chat technische ondersteuning aan klanten, buitendienst technici en collega`s van afdeling verkoop op het gebied van de werking van Carrier en Ciat apparatuur.
 • Je geeft advies over de oorzaak en oplossing van storingen.
 • Je bent betrokken bij ons afstand monitoring systeem.
 • Je verzorgt vertalingen van machine software, documentatie, handleidingen en instructies voor technici en klanten m.b.t. de regelsystemen en de monitoring.
 • Je geeft (op termijn) trainingen aan buitendienst technici, collega`s van afdeling verkoop en klanten.

Kortom: een zelfstandige baan die technisch heel veel uitdaging biedt!

Voor deze functie gelden de volgende eisen:

 • Je beschikt over een technische opleiding (Elektrotechnisch, installatietechnisch of Mechatronica) met bij voorkeur relevante aanvullende opleidingen zoals bijv. koeltechniek of Meet en Regeltechniek op MBO plus of HBO niveau.
 • Je heb ervaring in de koeltechniek of klimaatbeheersing en bij voorkeur ook met datacommunicatie op basis van BACnet en MODbus.
 • Je kan goed overweg met computers.
 • Je hebt ervaring met of interesse in automatiseringssystemen.
 • Je hebt goede communicatieve vaardigheden zowel mondeling als schriftelijk i.v.m. de veelvuldige contacten. De beheersing van de Nederlandse taal moet goed zijn, Engels redelijk en als je ook wat Frans spreekt is dat handig.

Ook als je niet volledig aan de eisen voldoet maar bereid bent om je verder te ontwikkelen door het volgen van interne en externe opleidingen dan ben je welkom om te reageren. Binnen Climate en Controls hebben we een uitgebreid trainingsprogramma voor nieuwe medewerkers en het volgen van externe trainingen en opleidingen behoort tot de mogelijkheden.

Als dit allemaal bij jou past, solliciteer dan meteen voor een super baan! Neem voor meer informatie contact op

  Contactvoorkeur

  Telefoon

  Whatsapp

  E-mailadres

  CV bijvoegen

  Ik ga akkoord met de privacy voorwaarden*